Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glazen overkapping

Met een glazen overkapping kan je vroeg in het voorjaar en laat in het najaar nog genieten van het buitenleven. En mocht het dan wat te koud zijn, dan zet je gewoon de terrasverwarming aan. Onder een terrasoverkapping zit je droog en met één of meerdere zijwanden heb je ook geen last meer van de wind. In dit artikel bespreken we de voordelen, uitvoeringsmogelijkheden en prijzen van glazen overkappingen. Prijzen op maat kan je hier aanvragen.

 

Voordelen van een glazen overkapping

Een eerste voordeel van glazen overkappingen is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Bovendien werkt het glas enigszins geluiddempend; neerslag zal minder hard klinken dan op kunststof. Het glas is ook sterk, gaat lang mee en is niet krasgevoelig. Een glazen overkapping heeft een luxueuze uitstraling en je krijgt ook meer ruimte, die je op verschillende manieren kan benutten, bijvoorbeeld als loungegedeelte.

 

glazen overkapping
Glazen overkapping en zijwanden in combinatie met hout

 

Uitvoeringen en mogelijkheden

Glazen overkappingen zijn in meerdere uitvoeringen te koop. Zo kan een veranda uitgevoerd worden mét of zonder dakoversteek en met een voorgehangen dakgoot of geïntegreerde goot. Een vaak gekozen dakvorm is het lessenaarsdak, maar andere dakvormen zoals trapezium, zadeldak, en lessenaarsdak met verspringende wand of goot zijn ook mogelijk. Door al deze mogelijkheden kan je met een glazen overkapping flink wat extra ruimte creëren, waardoor tevens de woning in waarde toeneemt.

 

Gebruik

Een glazen overkapping kan je op verschillende manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken hem als terrasoverkapping, soms in combinatie met één of meerdere zijwanden. Je zit dan droog, uit de wind en de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan. Een andere mogelijkheid is om de overkapping als veranda te gebruiken. De extra ruimte die dan ontstaat kan je dan eventueel nog extra verwarmen of ventileren. Bij aanschaf van een overkapping is het aan te raden om te letten op de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je aanvankelijk nog niet zo’n behoefte aan een schuifpui of openslaande deuren, maar dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen.

 

Zonwering is aan te raden

Wanneer je van plan bent om een glazen overkapping aan te schaffen, dan doe je er verstandig aan om goed te informeren naar de mogelijkheden voor de integratie van zonwering. In de zomer kan het namelijk flink heet worden onder een glazen dak. Zonwering kan je bij de meeste systemen zowel horizontaal (het dak) als verticaal (de wanden) aanbrengen en je kan daarbij kiezen uit diverse screens en zonwerende doeken. Welk type het meest geschikt is, is afhankelijk van het type overkapping en je persoonlijke wensen. Zonwering kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van een overkapping gemonteerd worden. Indien het scherm voornamelijk dient als bescherming tegen oververhitting, wordt het meestal aan de buitenzijde gemonteerd.

 

zonwering glazen terrasoverkapping

 

Soorten glas

Elke moderne glazen overkapping wordt tegenwoordig voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Dit is een sterke glassoort die bestand is tegen hagel en inslag van voorwerpen. Je kan kiezen uit verschillende soorten zonwerend (hoogrendements)glas. Welke soort je best kiest, hangt af van het type overkapping. Bij een overkapping die je als extra kamer gaat gebruiken, is het belangrijk dat het glas en de raamprofielen goed geïsoleerd zijn zodat er in de koude periodes zo min mogelijk warmte verloren gaat. Gaat het om een terrasoverkapping (zonder zijwanden), dan is dat minder van belang en kan je best investeren in een goede zonwering, verwarming of andere extra’s.

 

Glazen overkapping met lichtlijst

Je kan een overkapping indien gewenst laten voorzien van een lichtlijst. Deze lijst met LED- of halogeenspotjes kan aan de wand of aan het dak van de overkapping worden gemonteerd. De lampjes verspreiden een sfeervol licht en zijn meestal op afstand dimbaar. De behuizing van de lichtlijst wordt in dezelfde kleur gespoten als het frame van de overkapping waardoor de lichtlijst visueel gezien een geheel vormt met de overkapping.

 

Glazen overkapping van aluminium

Tegenwoordig worden nagenoeg alle overkappingen gemaakt van aluminium of staal. Aluminium is een licht en sterk materiaal dat niet gaat roesten. Door de sterkte van het materiaal zijn relatief slanke en stijlvolle constructies mogelijk die toch stabiel zijn. Het aluminium frame kan in nagenoeg elke RAL kleur gepoedercoat worden, waardoor je esthetisch gezien altijd wel tot een goede keuze kan komen.

 

Prijs glazen overkapping

De prijzen van glazen overkappingen schommelen doorgaans tussen 3.000 en 7.000 euro. Gemiddeld betaal je voor een standaard aluminium overkapping met glazen dak (400 x 400 cm) 4.000 à 5.000 euro. Deze prijs is exclusief extra’s zoals een lichtlijst, verwarming of zonwering.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers