Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Landelijke overkapping: uitvoeringen & inspiratie!

Wil je je binnen- en buitenomgeving met elkaar laten versmelten? En is je woning gebouwd in een landelijke stijl? Dan is het niet meer dan logisch om na te denken over een landelijke overkapping. Maar hoe creëer je nu zo’n vrijstaande pergola of terrasoverkapping in landelijke stijl? En hoeveel kost zo’n project? Hier lees je meer en doe je de nodige inspiratie op!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Landelijke overkapping: prijs
Voordelen van een vakbedrijf
4 inspirerende voorbeelden
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat kenmerkt een landelijke overkapping?

Woon je in een rurale gemeente met veel groen? En ben je fan van die typisch Engelse cottagestijl? Dan zal een overkapping met een landelijk karakter bij jouw woning helemaal tot z’n recht komen. Dankzij zo’n constructie profiteer je niet alleen meer van je tuin, maar maak je jouw woning ook stijlvoller. Een overkapping met een landelijke touch herken je aan de volgende elementen:

 • Houten constructie: materialen als aluminium en kunststof zijn ideaal voor een moderne overkapping. Hou je meer van een rustieke uitstraling? Dan werkt een vakbedrijf meestal met houtsoorten als eik, essen, douglas, …
 • Vooral natuurproducten: een pastorale cottage stijl is helemaal in harmonie met de omliggende natuur. Daarom kiest een ervaren plaatser bijna altijd voor natuurproducten. Denk naast het hout ook aan keramische dakpannen voor een zadeldak, een vloer van natuursteen, …
 • Fraai dakgebinte en dakbeschot: bij een overkapping met een hellend dak zijn het houten dakgebinte en het dakbeschot vaak de eyecatcher van de overkapping. Zeker als je kiest voor een fraaie hardhoutsoort zoals eiken of populier.
 • Rustieke, traditionele details: minimalisme past niet bij een rustieke stijl. Bij een overkapping in landelijke stijl vind je dus minder strakke lijnen en meer gebogen elementen en traditionele accenten. Denk bv. aan de overkappingen die je vaak op boerderijen ziet langskomen.

Een landelijke overkapping laten maken? Meerdere vakbedrijven luisteren graag naar jouw wensen en maken vrijblijvend een ontwerp op maat op. Zo krijg je onmiddellijk een beeld van hoe jouw project kan worden gerealiseerd. Vergelijk nu gratis adviezen & prijzen!

landelijke overkapping

 

Mogelijke uitvoeringen van landelijke overkappingen

Met een overkapping creëer je moeiteloos een extra leefruimte buitenshuis. Je bent beschermd tegen slecht weer en geniet in stijl van je tuin. Die stijl kan modern en strak zijn, maar dus ook landelijk en rustiek. Bij die laatste optie heb je de keuze uit de volgende uitvoeringen:

 

1. Materialen

Een houten terrasoverkapping oogt het meest landelijk. De meeste vakspecialisten zullen dus werken met duurzame houtsoorten voor jouw project. Heb je voldoende budget? Dan kies je het beste voor hardhout als eik, essen, padouk, … Ook zachte houtsoorten als douglas, grenen of vuren zijn mogelijk. Die laatste zijn goedkoper, maar ook iets minder duurzaam dan hardhout.

 

2. Dakafwerking

Bij een landelijke stijl zie je minder dakafwerkingen van metaal, polycarbonaat of met lamellen die je kan openen en sluiten. Bij een plat dak werken vakbedrijven vaak met EPDM. Nog rustieker is om te kiezen voor een overkapping met een hellend dak. Dan kan een expert bv. werken met dezelfde dakpannen als die van je woning.

 

3. Type overkapping

Kies je voor een landelijke overkapping aan je huis? Dan is het slim om bepaalde elementen uit je woning mee te nemen in het ontwerp. Zo creëer je één mooi geheel. Ook een vrijstaande overkapping in landelijke stijl verder in je tuin is zeker mogelijk. Denk bv. aan een luxueus tuinhuis met een luifel. Zo profiteer je van extra opslagruimte en een heerlijke plek om in de schaduw te vertoeven op zonnige dagen.

 

4. Extra opties

Hoe je je overkapping laat afwerken, bepaal je helemaal zelf. Je kan het erg basic houden om de kosten beperkt te houden, maar er zijn ook tal van extra opties. Denk bv. aan verwarming om ook op koudere dagen bij je overkapping te kunnen vertoeven. Ook zijwanden, zonwering, … kan je perfect integreren.

 

TIP: laat jouw gedroomde overkapping samenstellen door een expert!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de landelijke overkapping in jouw tuin? Neem dan zeker contact op met meerdere vakbedrijven actief in jouw buurt. Afhankelijk van jouw wensen kunnen ze je meerdere prefab-ontwerpen tonen, of bespreken wat mogelijk is qua maatwerk. Bovendien krijg je ook onmiddellijk een beeld van de richtprijzen voor de verschillende ontwerpen.

Meerdere ontwerpen gratis vergelijken? Kom nu dan in contact met gespecialiseerde vakbedrijven in je buurt via onze offerteservice!

 

Landelijke overkapping: prijs

De prijs voor een landelijke overkapping is sterk afhankelijk van de keuzes die je maakt qua afmetingen, materialen, luxeniveau, … Voor een basic overkapping aan huis beginnen de prijzen vanaf 2.500 euro (excl. bw en incl. plaatsing). Kies je voor duurder hardhout en een overkapping met een grotere oppervlakte? Dan kan die prijs makkelijk oplopen tot 15.000 à 25.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

Vrijblijvend prijzen vergelijken voor jouw project? Vraag dan zeker meerdere offertes aan bij gespecialiseerde vakbedrijven via onze offerteservice. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van de gemiddelde kostprijs, maar ook van de mogelijke uitvoeringen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

overkapping landelijk

 

Voordelen van een ervaren vakbedrijf

Er bestaan ook goedkopere bouwpakketten voor overkappingen die je zelf kan monteren. Wil je echter zeker zijn van een duurzaam eindresultaat? Dan werk je beter samen met een ervaren vakbedrijf. Zulke experts zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van traditionele, landelijke overkappingen. Bovendien vergt zo’n houtskelet aan- of bijgebouw de nodige ervaring en vakkennis. Zo ben je zeker van…

 

 • Advies op maat: wat is de ideale locatie voor een overkapping in jouw tuin? Ga je beter voor een landelijke overkapping aan huis of voor een vrijstaand bijgebouw? Wat zijn de meest geschikte materialen op basis van jouw budget? Een vakbedrijf adviseert je van ontwerp tot plaatsing.
 • Gedetailleerd ontwerp: vakspecialisten tonen je graag alle opties voor jouw overkapping. Van prefab elementen tot puur maatwerk: voor elke woning zijn er talloze ontwerpen mogelijk. Je kan bv. kiezen tussen modellen in een catalogus, maar sommige experts kunnen ook concrete voorbeelden samenstellen met 3D-ontwerpen.
 • Hoogwaardige materialen: van het hout voor de draagstructuur tot de dakpannen of natuursteen tegels… Een vakbedrijf werkt alleen met de beste materialen. Zo ben je zeker van een duurzaam en kwalitatief eindresultaat.
 • Correcte plaatsing: een expert zorgt voor een stabiele fundering en plaatst je overkapping precies zoals het hoort. Zowel een eenvoudig landelijk afdak als een groter, vrijstaand bijgebouw zijn een koud kunstje voor zo’n ervaren vakspecialist.

Meerdere vakbedrijven vergelijken? Dat kan gratis en vrijblijvend door gewoon het offerteformulier in te vullen. Begin nu met vergelijken!

 

4 inspirerende voorbeelden van landelijke overkappingen

Wil je eerst nog ideeën opdoen voor jouw landelijke terrasoverkapping of rustiek bijgebouw? Online vind je talloze voorbeelden en ook de catalogussen van vakbedrijven zijn ideaal om in te duiken. We zetten hieronder enkele opties op een rijtje:

 

INSPIRATIE 1: vrijstaande terrasoverkapping in landelijke stijl

terrasoverkapping landelijke stijl

Een terrasoverkapping hoeft niet tegen je gevel gemonteerd te zijn. Hier kozen de eigenaars voor een vrijstaande constructie los van de gevel, maar wel nog in de buurt van het huis. Het rustieke karakter schuilt in de robuuste houten palen en het open dak met houten latten.

 

 

INSPIRATIE 2: landelijke overkapping in de tuin

landelijke overkapping tuin

Ook met een kleine, landelijke overkapping in de tuin creëer je al snel een zalige plek om te relaxen. Hier gaat het om een basic constructie met 4 massieve houten palen en rode dakplaten. Zo hielden de eigenaars de kosten beperkt zonder in te leveren op gebied van de rustieke uitstraling van hun landelijke overkapping.

 

 

INSPIRATIE 3: landelijk afdak tegen de gevel

landelijk afdak

Een terrasoverkapping met een landelijk karakter kan eventueel ook uit andere materialen dan hout bestaan. In bovenstaand voorbeeld gaat het om een metalen constructie met een dakbedekking van polycarbonaat. Zo’n eenvoudig ontwerp past bij de tuin en is ook ideaal als zonwering in de lente en de zomer.

 

 

INSPIRATIE 4: vrijstaande overkapping in boerderijstijl

overkapping boerderijstijl

Voor hun landelijke overkapping kozen deze eigenaars voor een typische boerderijstijl met rode dakpannen en een zwarte houten gevelbekleding. Ideaal als opslagplaats voor je tuinmateriaal en grotere machines, hooi voor je dieren, …

 

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers