Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vrijstaande terrasoverkapping

Met een vrijstaande terrasoverkapping laat je de lasten van een vaste terrasoverkapping achterwege. Zo kan je een losse overkapping plaatsen waar je zelf wil. Ontdek hier meer over de eigenschappen, prijzen en mogelijke materialen.

 

terrasoverkapping vrijstaand Wat is een vrijstaande terrasoverkapping?

Veel terrasoverkappingen worden tegen de gevel van het huis gebouwd. Aangezien tegen de gevel de enige optie is, bieden deze vaste overkappingen minder keuzevrijheid wat betreft de plaatsing. Met een losse terrasoverkapping is dat probleem voorgoed van de baan.

Je voorkomt niet alleen schade aan de gevel als gevolg van de constructie. Een losse terrasoverkapping kan je plaatsen waar je wil. Als overkapping voor een jacuzzi, als relaxruimte achter in de tuin, … Mogelijkheden genoeg.

 

Je kan dus altijd optimaal genieten van het uitzicht en de zon terwijl je toch een optimale bescherming geniet. Een gevel die het zonlicht wegneemt of het zicht verspert is voorgoed verleden tijd.

Ben je de plaats van de overkapping na verloop van tijd beu? Een vrijstaande overkapping kan je gewoon naar hartelust verplaatsen. Zo bestaan er ook verrijdbare overkapping die dankzij hun wieltjes eenvoudig te verplaatsen zijn.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor een vrijstaande terrasoverkapping?
✓ Vraag hier gratis prijzen en offertes aan bij erkende installateurs.

 

 

Voordelen vrijstaande overkapping opgesomd

  • Tuin- en woonplezier in één.
  • Openheid en beschutting in één.
  • Altijd en optimaal genieten van de zon en het uitzicht.
  • Grote keuzemogelijkheid op vlak van plaatsing
  • Grote keuzemogelijkheid op vlak van gebruik: als overkapping voor een jacuzzi, als relaxruimte, als zit- of praathoek, …
  • Uitgebreide materiaalkeuze: glas, aluminium, hout, kunststof of doek.

 

 

Vrijstaande terrasoverkapping prijzen

Een terrasoverkapping vrijstaand van de gevel is in principe duurder dan een vaste terrasoverkapping. Alles is natuurlijk afhankelijk van de gewenste grootte van de terrasoverkapping en het gekozen materiaal. Verder hebben ook extra’s zoals zonwering, verlichting, verwarming, … een invloed op de uiteindelijke kostprijs.

Voor een basis terrasoverkapping losstaand van de gevel kan je rekenen op een gemiddelde prijs vanaf € 1.700. Voor een grotere en luxueuzere variant betaal je al snel € 4.000.

 

Overweeg je een vrijstaande terrasoverkapping? Kies dan voor de meest interessante aanbieding op maat van jouw situatie.
✓ Vraag hier gratis prijzen en offertes aan bij erkende installateurs.

 

 

vrijstaande terrasoverkapping

 

Mogelijke materialen vrijstaande overkapping

Het materiaal waaruit een losse terrasoverkapping is opgebouwd bepaalt voor een groot deel de look van de overkapping. Er zijn verschillende mogelijkheden. De keuze voor een overkapping uit hout, aluminium, glas, doek of kunststof zal daarbij vooral afhangen van de eigen wensen en het beschikbare budget.

1. Overkapping losstaand in hout

Een vrijstaande overkapping in hout past bij zowat elke woonstijl. Bovendien kies je voor een authentieke en warme uitstraling. Hout is ook makkelijk overschilderbaar. Ben je de kleur beu, dan kan je dus eenvoudig en snel voor een nieuwe kleur kiezen. In tegenstelling tot overkappingen in andere materialen, heeft een houten overkapping wel vaker onderhoud nodig.

Ontdek hier meer over houten terrasoverkappingen.

 

2. Overkapping vrijstaand in glas

Glas geeft je vrijstaande overkapping een luxueuze uitstraling. Met glas kies je bovendien voor een sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal. Glas is ook de ideale oplossing als je jezelf met zijwanden wil beschermen tegen wind maar toch wil blijven genieten van het uitzicht.

Ontdek hier meer over glazen overkappingen.

 

3. Vrijstaande overkapping aluminium

Een vrijstaande aluminium overkapping is onderhoudsvriendelijk én sterk. Verder maakt ook de uitgebreide keuzemogelijkheid op vlak van kleuren, uitvoering en afwerking dit materiaal populair.

Ontdek hier meer over aluminium overkappingen.

 

4. Losse terrasoverkapping kunststof

Een vrijstaande overkapping in kunststof is vooral handig bij grote terrasoverkappingen. Er zijn namelijk grote overspanningen mogelijk door het lage gewicht van de kunststof. Extra staanders zijn dus niet nodig. Een nadeel is echter dat kunststof moeilijk schoon te maken is en dat je er regen of hagel hard op hoort neervallen.

 

5. Losse overkapping doek

Een losse overkapping met een doek creëert een hemels zomers gevoel. Ze geven ook een groter gevoel van contact met de natuur in vergelijking met andere overkappingen. Overkappingen met een doek ogen slank en strak en zijn beschikbaar is verschillende kleuren en afwerkingen.

Ontdek hier meer over terrasoverkappingen met doek.

 

6. Combinatie van materialen

Het is ook mogelijk om bij je vrijstaande terrasoverkapping te kiezen voor een combinatie van materialen. Zo valt een aluminium overkapping bijvoorbeeld perfect te combineren met een glazen dak of glazen wanden. Een houten overkapping met een doek is een ander voorbeeld van zo’n combinatie.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers