Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping glas

Dankzij een glazen terrasoverkapping kan je bijna het hele jaar door van de tuin en buitenlucht genieten, zeker in combinatie met de nodige verwarming. Een glazen overkapping heeft een glazen dak, terwijl de dragende constructie uit hout of aluminium is gemaakt. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen, prijzen en mogelijkheden van een terrasoverkapping glas.

Een glazen terrasoverkapping laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

glazen terrasoverkapping Voordelen terrasoverkapping glas

Glas is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat bestand is tegen regen, hagel, schimmel, enzovoort. Je hoeft dus niet te vrezen voor krassen. Wanneer het glas vuil is, kun je het eenvoudig reinigen.

+ Een glazen overkapping kan je met vrijwel alle schoonmaakproducten reinigen, in tegenstelling tot hout of aluminium.

Omdat glas doorgaans transparant is, behoud je buiten een open blikveld en een groot ruimtegevoel. Zo zit je beschut, maar kan je toch ten volle van de tuin genieten.

 

Glas heeft een geluidsdempende werking. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een kunststof overkapping, zal neerslag dus niet zo luid klinken.

+ Dit materiaal heeft een quasi onbeperkte levensduur.

+ Ook bij minder goed weer kun je buiten zitten dankzij een glazen overkapping. Door de vele uitbreidingsmogelijkheden (verlichting, verwarming,…) kan je een soort van tweede woonkamer creëren.

 

Wat zijn de nadelen van een glazen terrasoverkapping?

– Glas moet voldoende gelaagd zijn om veilig te zijn. Dit impliceert ook dat de constructie van de terrasoverkapping stevig genoeg moet zijn om het gewicht van het glas te kunnen dragen. Gelaagd glas zal wel minder snel breken.

– Onder meer door het zwaardere gewicht, is een glazen terrasoverkapping iets duurder dan een kunststof terrasoverkapping.

Om het gewicht te ondersteunen, zijn er dakliggers nodig. Deze nemen een stuk van de lichtinval weg.

 Omdat glas een doorzichtig materiaal is, zie je stof, bladeren en vuil snel liggen. Voor sommige mensen kan het zonlicht bovendien storend zijn. Dit kan je oplossen door voor melkglas te kiezen, wat natuurlijk een deel van het zicht wegneemt.

 

terrasoverkapping glas

 

Hoeveel betalen voor een glazen terrasoverkapping?

Het is moeilijk om concrete prijzen mee te geven voor glazen terrasoverkappingen. De prijs hangt immers van diverse factoren af, zoals de grootte van de overkapping, het type glas en het gekozen materiaal voor de dragende constructie. Gemiddeld mag je uitgaan van een prijs tussen de 3000 en 7000 euro. Indien je nog extra opties wenst zoals zonwering of verlichting, zal het prijskaartje uiteraard nog oplopen.

 

Een terrasoverkapping met glas maak je beter niet zelf. Doe hiervoor beroep op een ervaren en betrouwbare vakman om verzekerd te zijn van een mooi en foutloos resultaat. Via onze online offertedienst kan je in contact komen met vakmannen in de buurt en offertes op maat van jouw project ontvangen. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Mogelijke uitvoeringen terrasoverkapping glas

Een glazen terrasoverkapping is dus niet volledig uit glas opgebouwd. Enkel het dak heeft glazen dakplaten. De rest van de constructie (staanders en dakprofielen) worden dan doorgaans uit hout of aluminium vervaardigd. Ook een combinatie van deze materialen is mogelijk! En indien je dat wenst, kun je de overkapping ook van glazen zijwanden laten voorzien.

Aluminium is een licht, roestvrij en modern ogend materiaal. Ondanks het lichte gewicht, is aluminium toch zeer sterk waardoor de overkapping er vrij slank en elegant uitziet. Bovendien kan aluminium in vrijwel elke kleur geproduceerd worden. Hou je meer van een warme en authentieke uitstraling, dan is hout aangewezen.

 

Standaard overkapping (prefab) of maatwerk

Wil je een terrasoverkapping in glas, dan kan je kiezen voor een standaardmodel of voor maatwerk. Elk terras heeft zo zijn eigen specifieke vorm en afmetingen, waardoor maatwerk meestal de beste keuze is. Zo kan je bovendien een overkapping kiezen die volledig is afgestemd op jouw voorkeuren en smaak. Voor maatwerk betaal je natuurlijk wel iets meer dan voor een prefab model.

Wil je een glazen terrasoverkapping laten plaatsen door een professionele vakman? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij verschillende betrouwbare vakmannen in de buurt. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en de beste optie kiezen. Klik hier om offertes te ontvangen.

 

Kies voor gelaagd veiligheidsglas

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten glas. Zoals gezegd wordt er voor overkappingen gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Dit glas is driedubbel gelaagd en ongeveer 1 centimeter dik, waardoor het goed bestand is tegen geluid, hagel of andere vallende voorwerpen. We noemen dit ook wel hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas (HR+ of HR++) bestaat uit twee of drie glazen lagen, met daartussen een spouw met edelgas. Dit zorgt ervoor dat de warmtestralen van de zon worden afgekaatst, zodat je een aangename temperatuur ervaart onder de overkapping. Tijdens erg warm weer zal de hitte dan niet op jou vallen.

Om niet enkel de warmte maar ook het (verblindende) licht van de zon tegen te houden, kan je opteren voor melkglas of voor zonwering. Ook polycarbonaat kan dan een geschikt en goedkoper alternatief zijn voor glas. Het hangt er allemaal van af hoe je de overkapping wil gebruiken en wat jouw persoonlijke noden zijn.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers