Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

5 Tips voor de inrichting van jouw tuinoverkapping

Een overkapping in de tuin is een leuke toevoeging aan jouw huis. Het is er heerlijk vertoeven, zeker als je de plaats slim en sfeervol hebt in gericht. Maar hoe pak je de inrichting van een tuinoverkapping nu best aan en waar moet je rekening mee houden? Wij helpen je alvast op weg met deze 5 handige tips.

 

 

1. Geniet langer van jouw tuinoverkapping door verlichting

Of het nu gaat om een terrasoverkapping of een andere overkapping elders in de tuin, je doet er goed aan jouw overkapping van verlichting te voorzien. Je creëert zo niet alleen een gezellige sfeer, je kan ook langer onder de overkapping blijven zitten als het buiten donker wordt.

Licht aanbrengen kan op verschillende manieren. Met inbouwspots, met lampen aan het plafond of de muur, … Om het helemaal gezellig te maken, kan je het geheel afwerken met kaarsen.

 

verlichting overkapping

 

 

2. Voorzie bescherming tegen zon

Een terrasoverkapping is de must have om optimaal te kunnen genieten van jouw tuin. Regen, wind, felle zon, … Met een overkapping ben je beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Zo blijven niet alleen jouw terras en tuinmeubelen, maar ook jijzelf beter beschermd.

De meeste tuinoverkappingen bieden bescherming tegen de zon omdat ze schaduw creëren. Bij een glazen overkapping is dat niet het geval. Bij felle zon kan het flink heet worden onder een glazen dak. Bij een overkapping in glas is de integratie van zonwering dan ook sterk aan te raden. Via screens, via zonwerende doeken, … Er zijn verschillende manieren om zonwering aan te brengen. Die zonwering kan bovendien zowel aan de binnen- als buitenkant van de overkapping gemonteerd worden.

TIP: Overkappingen zijn mogelijk in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welk materiaal jij best kiest is vooral afhankelijk van je beschikbare budget en de gewenste eigenschappen en look. Heb je interesse in een overkapping en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw mogelijkheden en wensen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij erkende plaasters van overkappingen via de offertepagina.

 

zonwering overkapping

 

3. Voorzie bescherming tegen kou

Met het Belgische klimaat in het achterhoofd is het zeker een goeie zet om je onder de overkapping ook voldoende te beschermen tegen de kou. Sommige overkappingen hebben (afsluitbare) wanden, waarmee je het probleem van kou makkelijk kan oplossen.

Maar ook voor overkappingen zonder wanden zijn er oplossingen. Erg populair zijn de terrasverwarmers. Deze zijn verkrijgbaar in staande vorm, maar kunnen ook aan het plafond of de wand bevestigd worden. Wil je naast warmte ook gezelligheid? Dan is een vuurkorf of buitenhaard (zie onderstaande foto) een ideale keuze.

 

voorbeeld zonwering overkapping

 

 

4. Kies meubels en decoratie i.f.v. het doel van de overkapping

Of je er nu een eetplaats, buitenkeuken, zithoek, …. van wil maken. De ruimte onder de overkapping inrichten, doe je in functie van het doel. Met de juiste meubels en decoratie kan je het plaatsje volledig naar jouw eigen wensen vormgeven.

Tip: Een overkapping is als het ware een verlengstuk van jouw woning. Zorg er dan ook voor dat de meubels en decoratie die je plaatst passen bij jouw woning. Ga voor comfortabele zeteltjes, een leuke tafel, makkelijke stoelen, … en werk het geheel af met gepaste decoratie. Kussens, dekentjes, kaarsen, planten, … zijn maar enkele voorbeelden. Met planten creëer je bovendien een natuurlijke overgang tussen de tuin en de overkapping.

 

Interesse in een overkapping en benieuwd naar de mogelijkheden op vlak van materialen en afwerking? Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij erkende plaatsers via de offertepagina

 

inrichten tuinoverkapping

 

 

5. Maak jouw tuinoverkapping uniek met originele ‘gadgets’

Wil je van jouw tuinoverkapping echt iets speciaals maken, voorzie dan unieke gadgets.

Plaats bijvoorbeeld een jacuzzi, hangmat of schommelbank. Het vormt niet alleen een leuke eyecatcher, het zal ook iedereens favoriete plekje zijn om lekker te ontspannen.

Of waarom geen bar plaatsen? De ideale plek om te vertoeven met vrienden of familie, en dat terwijl je beschermd blijft tegen regen, wind of felle zon.

 

inrichting tuinoverkapping

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers