Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping aluminium: plaatsing & prijs

Aluminium is een erg geschikt materiaal voor een terrasoverkapping. Het oogt erg modern en zorgt voor een stevige overkapping van het terras. In dit artikel vind je meer info over de plaatsing, afwerking en prijs van een aluminium terrasoverkapping.

 

Waarom kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

aluminium terrasoverkapping plaatsen – Aluminium vraagt nauwelijks onderhoud en is goed bestand tegen roest. Hierdoor kan je lang genieten van je terrasoverkapping.

– Aangezien aluminium redelijk licht is, zal je terrasoverkapping geen logge constructie worden.

– Dankzij de stevigheid van aluminium kunnen de profielen van de overkapping redelijk smal blijven en kunnen ze ver uit elkaar staan. Zo behoud je een mooi uitzicht op je tuin.

– Een aluminium overkapping geeft je terras een moderne uitstraling.

 

Plaatsing

Een aluminium terrasoverkapping kan aan een gevel geplaatst worden, maar ook vrijstaande constructies zijn mogelijk. Als de ondergrond van je terras niet stevig genoeg is, dan wordt er een klein betonnen fundament geplaatst. De aluminium palen worden hierin dan vastgemaakt. Heeft je terras bijvoorbeeld een betonnen fundering, dan kan de overkapping hierop vastgezet worden.

Wil je een terrasoverkapping uit aluminium laten plaatsen door een professionele installateur? Via de offertedienst kan je gratis & vrijblijvend prijzen op maat aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

Welke dakbedekking kiezen?

Er bestaan veel mogelijkheden voor de afwerking van het dak van aluminium terrasoverkappingen. Hier vind je alvast drie populaire manieren:

 

1) Polycarbonaat

Polycarbonaat is een erg stevige kunststof waarmee je grote afstanden kan overbruggen. Daarnaast houdt het materiaal veel UV-licht tegen. Hierdoor zit je goed tegen de zon beschut onder het dak en zal het tuinmeubilair niet gaan verkleuren. Een nadeel is dat neerslag op een polycarbonaat dakbedekking voor redelijk wat geluid kan zorgen.

 

2) Glazen dakbedekking

Een glazen dakbedekking voor je aluminium terrasoverkapping heeft een stijlvolle uitstraling. Hierbij kan je ten volle genieten van het uitzicht en kwalitatief glas dempt ook enigszins het geluid van neerslag. Aangezien het onder een glazen dak nogal snel warm kan worden, overweeg je best om te investeren in een zonwering.

 

3) Doek voor aluminium terrasoverkapping

Een schaduwdoek boven een aluminium overkapping oogt erg mooi. Het zorgt ervoor dat je echt van het buitengevoel kan blijven genieten.

Bij zonnig weer bewijst zo’n doek zeker zijn nut, maar de schoonmaak van een doek van een terrasoverkapping is wel iets moeilijker dan de andere soorten bedekkingen voor overkappingen. Later in dit artikel meer hierover.

 

Terrasoverkapping aluminium prijs

De prijzen voor het plaatsen van een aluminium terrasoverkapping zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de afmetingen, het soort dakbedekking, de fundering en eventuele accessoires zoals verlichting zullen een invloed hebben op de berekening van de kosten. De prijzen voor de plaatsing van een standaard aluminium terrasoverkapping beginnen vanaf ongeveer 2.500 euro (excl. BTW), maar de kosten kunnen oplopen tot 10.000 euro of meer als je kiest voor luxueuze modellen met veel extra’s.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een aluminium terrasoverkapping? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van terrasoverkappingen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

terrasoverkapping aluminium

 

Zonwering voor een optimale buitenbeleving

Ga je een aluminium terrasoverkapping plaatsen, dan kan je voor de afwerking zeker overwegen om ook te investeren in een zonwering. Zo wordt je terras een zalige cocon om te vertoeven, ook als het warm en zonnig is.

Een zonwering zal vooral aan te raden zijn als je kiest voor een moderne terrasoverkapping uit aluminium met glazen dak. Screens voor terrasoverkappingen maken een groot verschil qua comfort en zijn bovendien gemakkelijk te bedienen. Tegenwoordig kan het dak van een terrasoverkapping ook opgebouwd zijn uit kantelbare lamellen. Dankzij deze moderne constructie kan je de lichtinval zelf eenvoudig regelen.

Ook langs de wanden van je aluminium terrasoverkapping kan je een zonwering plaatsen. Hiermee verhoog je ook de privacy op je terras. Dit kan bijvoorbeeld door verticale screens te plaatsen langs de zijkanten van de terrasoverkapping.

 

 

Hoe een aluminium terrasoverkapping onderhouden?

Bij de voordelen kon je al lezen dat aluminium maar weinig onderhoud vereist. Dit materiaal is goed bestand tegen de weersomstandigheden en gaat lang mee.

Het dak van de overkapping zal af en toe wel gereinigd moeten worden:

– Glazen daken kan je schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel voor glas.

– Polycarbonaat kan gevoelig zijn voor krassen en vereist dus wat meer voorzichtigheid. Met een neutraal schoonmaakmiddel en wat water krijg je de meeste vervuiling normaal wel weg.

– Doeken voor terrasoverkappingen kan je met wat warm water reinigen. De meeste doeken zijn gecoat om ze waterdicht te maken en mogen daarom niet met chemische schoonmaakmiddelen behandeld worden. Let hierbij dus zeker op en vraag advies aan de plaatser van je terrasoverkapping voor de schoonmaak.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers