Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinhuis met overkapping: soorten en prijs

Een tuinhuis met overkapping is om meerdere redenen interessant. Zo kun je het gebruiken als loungeruimte waar je in de zomer heerlijk kan genieten van het mooie weer. Je kan het natuurlijk ook benutten als hobbyruimte, atelier of als extra woonkamer. Het aanbod aan tuinhuizen en blokhutten is vrij groot en de prijs valt alleszins mee. In dit artikel kom je te weten welke houtsoorten het meest gebruikt worden voor tuinhuizen met overkappingen en wat de prijs is.

 

Verschillende houtsoorten

De meeste tuinhuizen met overkapping worden van Noord-Europees vurenhout gemaakt. Meestal is het Scandinavisch hout dat afkomstig is van bomen die in een koud klimaat groeien. Door het koude klimaat groeien de bomen langzamer en is het hout dichter van structuur dan vurenhout uit warmere gebieden. Vurenhout is relatief goedkoop maar moet wel behandeld worden om het geschikt te maken voor gebruik buiten. Het wordt daarom vaak geïmpregneerd of voorbehandeld met een transparante verf.

tuinhuis met overkapping

1. Geïmpregneerd hout

Een tuinhuis met overkapping van geïmpregneerd hout is goed beschermd tegen houtrot. In principe hoef je het hout dan ook niet meer te verven. Om verkleuring door de zon tegen te gaan, moet je geïmpregneerd hout na een bepaalde periode beitsen. Een goede buitenbeits is doorgaans voorzien van een UV-filter die UV-straling van de zon effectief tegenhoudt.

Klik hier voor een offerte voor een overkapping in geïmpregneerd hout.

 

2. Europees hardhout

Ook Europees hardhout wordt vaak gebruikt voor de bouw van tuinhuizen met een overkapping. Een eiken bijgebouw of een overkapping in beuk zijn hierbij erg populair. Deze houtsoorten zijn redelijk duur, maar ze zijn dan weer erg milieuvriendelijk omdat ze dichtbij gevonden worden en dus niet ver getransporteerd moeten worden. Ze gaan ook erg lang mee.

Klik hier voor een offerte voor een overkapping in Europees hardhout.

 

3. Tropische houtsoorten

Overkappingen uit tropisch hardhout, zoals ceder en padouk, behoren tot de duurste klasse. Deze houtsoorten gaan erg lang mee. Cederhout is een Amerikaanse hardhoutsoort met een luxueuze roodbruine uitstraling die van nature goed bestand is tegen vocht en insectenvraat. Om verkleuring door zonlicht tegen te gaan, kan je het hout behandelen met beits of olie.

Klik hier voor een offerte voor een overkapping in tropisch hout.

 

Plaatsen van een tuinhuis met overkapping

Het plaatsen van een tuinhuis is over het algemeen geen bijzonder ingewikkelde klus maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de fundering voldoende stevig is en waterpas. De onderste balken van de blokhut of tuinhuis mogen niet in contact komen met vocht. De fundering kan bestaan uit tegels of uit een betonplaat van 10 tot 15 centimeter dik. Om optrekkend vocht te voorkomen is het aan te raden om te werken met een waterkerende folie en funderingsbalken. Als dakbedekking wordt voornamelijk gebruik gemaakt van EPDM (rubber), roofing (asfalt) en shingles. Je kan de opbouw van een tuinhuis vanzelfsprekend ook laten doen door het bedrijf waarbij je het huisje gekocht hebt. Dat scheelt je niet alleen een hoop werk, maar je weet dan ook zeker dat je tuinhuis op de juiste manier wordt gemonteerd.

plaatsing tuinhuis

 

Tuinhuis met overkapping kopen

Wanneer je een tuinhuis met overkapping wil gaan aanschaffen, dan is het aan te raden om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de gebruikte houtsoort, maar ook naar de dikte van de wanden en balken. Hoe dikker de balken, hoe steviger en duurzamer de constructie is. Voor een blokhut, waarin veel massief hout is verwerkt, zal je wel wat dieper in de buidel moeten tasten want hout is niet goedkoop.

De prijs van een tuinhuis met overkapping hangt onder meer af van de grootte, de oppervlakte en de gebruikte houtsoort. De gemiddelde prijs ligt tussen 5000 en 15000 euro. Wil je een perfect in jouw tuin geïntegreerd tuinhuis met overkapping kopen en ben je benieuwd naar een prijs op maat? Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Accessoires

Veel tuinhuizen kun je laten voorzien van de nodige extra’s. Denk hierbij aan zonneschermen, extra opberg- of leefruimte (mezzanine of zolder), afwerking van de wanden, een bepaald soort vloer, vloerisolatie, luxueus deurbeslag, dakgoot, enz. Zonwering is in veel gevallen aan te raden omdat de temperaturen in een blokhut of tuinhuis in de zomer aardig kunnen oplopen. Het voordeel van zonwering op maat is dat je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan naar een geschikt systeem en dat het systeem goed bij de stijl van het tuinhuis past. Ook isolatie is belangrijk, vooral wanneer je ook in de koudere periodes gebruik wil maken van je tuinhuis.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers